Goudse Turkse lekkernijen

Turks restaurant Gouda

 

Turkije is een land dat rijk is aan cultuur en traditie. Na de splitsing van het Ottomaanse Rijk in 1923 werd Turkije onafhankelijk van elkaar. Dit betekende echter niet dat de verschillende regio's van Turkije achterbleven als het ging om het behoud van hun culturele identiteit. Veel Turkse gemeenschappen in Europa begonnen deze tradities en gebruiken thuis op te bouwen en brachten ze over op een nieuwe generatie. Turkse lekkernijen zijn niet voor niets zo bekend – ze zijn heerlijk! Of u nu op zoek bent naar iets zoets of hartigs – u zult hier iets vinden dat bij uw smaakpapillen past! De onderstaande lijst met Turkse delicatessen geeft u een aantal goede ideeën over wat u moet proberen als u naar Turkije reist!

Favoriete Turkse ontbijt: Börek.

Börek is een soort pannenkoek die gevuld is met kaas, groenten of vlees. Een van de populairste en meest voorkomende ontbijtgerechten in Turkije, börek is een geweldige manier om de dag te beginnen. Vaak wordt börek als ontbijt geserveerd, maar het is ook een populaire snack die gedurende de dag wordt gegeten. Börek staat bekend als een "ochtendmaaltijd" omdat het 's morgens wordt gegeten en ook bij de thee. Dit Turks restaurant Gouda is een aanrader voor iedereen die van lekker en gezond eten houdt.

Börek is een van de populairste en traditioneelste ontbijtgerechten van Turkije. Om börek te bereiden is een speciaal soort pannenkoek nodig dat "pilav" wordt genoemd. Pilav is een dunne en ongezuurde pannenkoek gemaakt van tarwe, suiker en ei. Pilav wordt traditioneel geserveerd bij het ontbijt, maar kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt.

Traditionele Turkse Lunch: Çora Batma

De Turkse lunch is een traditie die teruggaat tot de Ottomaanse tijd. Deze lunch zit vol fusion smaken en bestaat meestal uit een pilav, kebabs, een vlees- en/of groentegerecht, een salade, en ofwel een soep ofwel een dessert. Als u Turkije bezoekt, moet u zeker çora batma proberen. Çora batma is een soort gerecht dat kan worden vergeleken met bulgur pilav. Het belangrijkste verschil tussen hen is dat de çora batma wordt gemaakt van geroosterde maïs, terwijl bulgur pilav wordt gemaakt van gekookte maïs. Wanneer u Turkije bezoekt, zult u snel leren dat çora batma een van de meest populaire en traditionele Turkse gerechten is. Dit gerecht is ook erg populair als voorgerecht of als tussendoortje gedurende de dag.

Heerlijk diner: Köfte

Köfte zijn verse, halfrauwe balletjes van gehakt rundvlees (of kip), kalfsvlees of lamsvlees die worden gekookt en vervolgens geserveerd met pide, een Turks platbrood. Traditioneel wordt köfte geserveerd als bord met pide, een Turks platbrood dat vaak gevuld is met dezelfde vulling als de köfte. Köfte zijn geweldig voor een licht, snel en lekker diner. U kunt ervan genieten met wat salade en Turks citroensap voor een verfrissende maaltijd.

Köfte is een Turks gerecht dat lijkt op Italiaans gehakt. Het is gemaakt van gemalen vlees, meestal lam, rundvlees of kip, gekruid met peterselie, ui en kruiden. Köfte kan op verschillende manieren worden geserveerd, maar is het lekkerst met Turks brood, salade en Turks citroenwater.

Conclusie

Vergeet alle stereotypen en clichés over Turks eten; deze gerechten zijn absoluut heerlijk, en het proberen waard! Als je geen tijd hebt om alle verschillende regio's van Turkije te bezoeken, kun je altijd wat authentieke Turkse lekkernijen meenemen voor je vrienden en familie thuis. Met zoveel heerlijke en unieke Turkse gerechten is het geen wonder dat mensen van over de hele wereld dit land elk jaar weer willen bezoeken.